top of page

Juledekoration

Det er tid, people. Det er faktisk på høje tid...

1. søndag i advent rammer os om en uge og i direkte forlængelse heraf, træder vi ind i julemåneden. Dette indlæg handler derfor om at frihåndsklippe en juledekoration - og jeg strøer lidt praktiske tips ind undervejs. God læselyst!


Min faster skal have en hjemmelavet kalenderlys-dekoration. Hun ved det godt nok ikke endnu, men weekenden er gået med at klippe-klistre til formålet. Og jeg må simpelthen indrømme, at alt er lavet fuldstændig efter mine egne impulser og ikke med den store hensyntagen til, hvad hun måske vil finde juleegnet. Vi får se - jeg håber, at tanken falder i god smag, uanset...


“Jeg stod ikke forrest i køen, da de delte ud af begrænsningens kunst i kreativ sammenhæng. Men når man nu er ellevild med alle farver på paletten, så bør man vel også skrue lidt op for blusset og bare klippe løs i julens tegn?”

Juleinspiration til projekter i crepepapir Da december "pludselig" nærmede sig, søgte jeg efter inspiration til juleprojekter i crepepapir. Det var faktisk ikke overvældende, hvad der poppede op af gode idéer, men et kort og "tilfældigt" videoklip af de "snoede skel" skabte en lyst til at prøve kræfter med at danne en kogle.


Jeg startede med en brun kogle i farven Choko (180 grams papir). Det viste sig at være en ret simpel og lidt langsommelig proces, jeg fik skabt, men jeg er glad for resultatet. Så fulgte jeg op med at lave et par kogler i messingfarvet metalfolie, og det fungerer også godt. Teknikken er en lidt anden, men de to kogler kan sagtens "leve sammen". Duskene til højre i billedet nedenfor er også lavet til dekorationen.Med en lille håndfuld fine kogler på plads, var det ret oplagt at skabe en kalenderlys-dekoration. (Husets 7-årige har allerede lavet vores egen, så det blev altså min faster, som bliver målgruppen for denne farverige version).

Fremgangsmåden

  1. Ud over koglerne er der anvendt ca. 15-18 mindre blomster (se eksempler i slider nedenfor) samt nogle blade af crepepapir. Alt er klippet i frihånd og formgivet helt uden skabeloner i både 60 grams crepepapir og 180 grams crepepapir.

  2. Ydermere er der anvendt styroporkugler, glimmer, støvdragere, metaltråd og diverse julepynt indkøbt hist og pist (glimmeragern, glimmerkugler, mini julekugler m.v.)

  3. Midt på et fad (her er anvendt et gammelt zink-fad - Ø ca. 15 cm) placeres en klump ler. Kalenderlyset fæstnes i leret.

  4. Start med at placere de største blomster nederst og placér koglerne (hvis du laver disse) "strategisk", så de kan ses i dekorationen.

  5. Herfra opbygges dekorationen med de fremstillede materialer. Jeg har forsøgt at "blande" blomsterne så meget som muligt, men samtidig formgive dekorationen med en vis fysisk harmoni. Det er naturligvis vigtigt at arbejde omkring lyset uden at komme for tæt på det af hensyn til brandfare.

  6. Afslut ved at “fylde tomme pladser" med de indkøbte artikler, så man ikke kan se leret.


Du kan se lidt af processen på billederne her:


Det er vigtigt at understrege, at når man har lys og papir i så tæt sammenhæng, SKAL DEKORATIONEN ALTID VÆRE UNDER OPSYN, når den er tændt!


- - -

Jeg håber, at du har lyst til at kaste dig ud i et lille frihåndsprojekt, hvis du endnu ikke har fået advents- eller kalenderlyset helt på plads. Jeg skal selv i gang med vores adventsdekoration OG JEG GLÆDER MIG!


Pssst: De nye starter boxe er perfekte til at skabe en farve-afstemt juledekoration... Og så er det iøvrigt også et ideelt resteprojekt, fordi blomsterne ikke behøver være særligt store.Du ønskes en rigtig god og kreativ fornøjelse!122 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1件のコメント


Christine Enevoldsen
Christine Enevoldsen
2023年4月03日

Hej Pernille - virkelig dejligt at se at man kan lave flotte dekorationer uden en masse skabeloner. Selvom det er ved at være et gammelt opslag, kan du så stadig huske hvilken farve den orange/gule blomst er lavet med? Det er den der er på det første billede, der hvor der er fire blomster på. Tak for god inspiration VH Christine

いいね!
bottom of page